Startsida / Inlägg

Testat: ClarisonicMia2, Ultrarent på 60 sekunder

av Petra Weiss

BlueMiaLG-NEW2Gisèle Bündchen och Gwyneth Paltrow gör det. Jake Gyllenhaal, Jessica Alba och Naomi Watts gör det också, liksom Kate Moss och Natalie Portman.
Och nu kan du också göra rent ansiktet med Clarisonic – en borste som rör sig med 300 mikrosvängningar per sekund och på så sätt masserar in vattnet i porerna när borsten sätts mot huden.

I USA har den sålt i över tre miljoner exemplar sedan starten 2001, bland annat till Hollywoodstjärnorna som gjort den till sin favoritprodukt.  Nedan kan du läsa om Agneta Elmegårds test av clarisonicborsten:

Den omtalade clarisonicborsten har tittat på mig flera gånger från sephorahyllorna i USA och beautydiskarna i Tokyo. Men jag har aldrig fallit för den. Kanske för att det finns ett 20-tals olika varianter av de här rengöringsborstarna på beautyvåningarna i Tokyos hi-teckvaruhus i Akihabara.

Där släpps allting först , som en slags trendmätare på hur det kommer att tas emot i övriga världen. Ett ställe där jag spenderat timvis de gånger jag varit i Tokyo. Slutsatsen är att man går därifrån tomhänt. Man vet inte vilken som är bäst. Men nu har jag äntligen fått testa klämma på underverket.

Ultrasonicapparaten finns i två utförande för ansiktet och för kroppen.
Ultrasonicapparaten finns i två utförande för ansiktet och för kroppen.

Jag har använt clarisonicborsten dagligen i en vecka nu och ja, det här är något jag kommer att fortsätta med. Kanske inte varje dag, men ofta! Clarisonicmaskinen Mia2 burrar till lite lätt när man ska ändra rengöringsytan i ansiktet. Jag upplever huden som verkligt ren, men jag måste skölja ansiktet ytterligare för att få bort skumm-känslan totalt. Så handen på hjärtat. Rengöringsproceduren förlängs något…

Clarisonicstationer på visningen på Fotografiska
Clarisonicstationer på visningen på Fotografiska

Det ser ut som en högtrycksspolning av huden när man tittar på en film i ultrarapid om produkten. Det sköljer och fräser!

Clarisonicborsten svänger med 300 svängningar per sekund och varje enskild borst (från DuPont) är noggrant rundad för att inte skada huden. 40 patent skyddar den här produkten. Det finns fyra olika borsthuvuden att köpa till, anpassade efter olika hudtyper, (mycket känslig, känslig, normal eller stora porer). Efter tre månader ska du byta borsthuvud. (PS, dela inte borste med din kompis.)

Ett dagligt användande av clarisonicborsten ska enligt tillverkarna i USA, rengöra huden 6 gånger bättre än konventionell svabbning med händerna.

Den ska även minska synliga porer och ge en mjukare lyster.

Rengöring med clarisonicborsten gör huden blir mer mottaglig för hudvårdsprodukter enligt undersökningar som tillverkaren gjort själv.

Ulrtasonic maskinen lanseras i Sverige vecka 36. och kommer att kosta 1250 kronor.
Ulrtasonic maskinen lanseras i Sverige vecka 36. och kommer att kosta 1250 kronor.

Så här använder du ClarisonicMia2 (en uppladdning håller 28 minuter)

1. Ta bort ögonmejk med din valiga rengöring

2. Välj den önskade hastigheten på borstens handtag. (Borsten är nu inställd på en 60 sekunder lång behandling)

3. Sätt en klick med rengöringsgel på borsten. Rör försiktigt borstuvudet i cirklar över huden. 20 sekunder i pannan, 20 sekunder över näsa och haka och sedan 10 sekunder på vardera kind. Borsten stannar automatiskt! Klart!

4. Skölj ansiktet noggrant med vatten (och rengör borsten efteråt också)

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB