Startsida / Inlägg

Naturligt vackert hår med aussie-märket O&M

av Petra Weiss

om2Engelska Jose Bryce Smith gick och fixade håret. Och blev kär. Mannen bakom saxen var Alan Buki, en australiensare som för tillfället var bosatt i London. Tycke uppstod, paret flyttade till Sydney, fick ett par barn och resten är, tja, som en saga faktiskt.

Den driftiga Jose upptäckte att hennes man fick svåra allergier av alla kemikalier han kom i kontakt med på jobbet och tillsammans bestämde de sig för att ta fram en hårvårdsserie och hårfärger som är baserade på så naturliga produkter som möjligt, är fritt från ammoniak, ​​resorcinol och PPD, bland annat. Både snällt mot huden och naturen, med andra ord.

– Vi hade testat allt men ingenting hjälpte så det kändes som sista utvägen. Det behövdes en ny produkt på marknaden som både ger bra resultat och är snäll mot huden och naturen, säger Josie när vi möter henne på mässan Salon Stockholm

Märket döptes till Original Mineral och idag, fem år senare, finns märket över nästan hela världen och är ett av de populäraste naturliga hårvårdsmärkena i Australien.

om3Jose Bryce Smith.

– Håret mår bättre utan stress. Du behöver inte skadliga kemikalier för att färga håret eller styla det. Vi har höga krav på våra produkter och en del är både fria från ammoniak och peroxid. Det gör ingen skillnad på resultatet, man kan få vackra färger i alla fall, säger Josie.

Produkterna inom hårvårdslinjen är till största del baserade på naturliga ingredienser, essentiella oljor och det finns varken sulfater, parabener eller andra allergiframkallande ämnen.

– Sen min man började med våra egna produkter är han helt fri från allergier, det är fantastiskt, säger Josie som nu lanserar sina produkter i Sverige.

– Jag har förstått att svenskarna är väldigt medvetna om innehållet i produkter och gärna väljer naturliga ingredienser. Det är skillnad mot USA, där tittade de på mig som om jag var ett UFO när jag förklarade vad Original Minerals filosofi är, skrattar Josie.

Utseendemässigt är produkterna ganska unisex, med strama, eleganta former och färger som harmonierar med varandra. Priserna är än så länge inte fastställda eftersom märket bara börjat smyga in på den svenska marknaden, men i Australien kostar en flaska schampo cirka 249 kronor.

PS. Håll utkik i Aftonbladet Klick! nu på fredag! Där har du chansen att vinna lyxiga O&M-produkter – och möjlighet att testa dem före alla andra…

omFoto: Agneta Elmegård

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktör: Elin Wieslander, Mikael Hedmark, Jennifer Snårbacka
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB