Startsida / Inlägg

Kändisarna som lever livet lite grönare och skönare

av Petra Weiss

Kourtney Kardashian gör det. Jessica Alba gör det också. Och Gwyneth Paltrow är fullkomligt besatt!
Av att go green alltså.
För nu väljer allt fler stjärnor att smörja sig med ekologiska och organiska produkter som är snälla mot både hud och natur.
Här är deras gröna favoriter!

401605_e1.jpgMiranda Kerr, 30
Supermodellen älskar det mesta i skönhetsväg som är ekologiskt, men särskilt mycket vurmar hon för det amerikanska märket RMS Beauty som är grundat av makeupartisten Rose-Marie Swift. Hennes favorit hos märket är kokosoljan, ”Raw coconut cream” som hon använder för att ge ansiktet fin lyster.
Miranda, som växte upp på den australiensiska landsbygden, gillar också naturliga märket ”Kora Organics”, ett märke som är särskilt populärt bland de som har rosacea och eksem.

Kardashian_Beauty_Double_Up_Eyeshadow_2_1g_1384252904Kourtney Kardashian, 34
Kourtney kollar alltid listan med ingredienser innan hon köper en produkt – oavsett vad det är för någonting.
– Jag har blivit mer medveten om vad produkterna innehåller sedan jag blev mamma, sa Kourtney nyligen i en intervju med ”Into the Gloss”.
Nu kämpar hon med att produkterna i hennes och systrarnas företag ”Kardashian Beauty,” ska bli så ekovänliga som möjligt.

restorseaGwyneth Paltrow, 41
Tvåbarnsmamman driver en egen livsstilssajt där hon säljer ekologiska och organiska produkter.
– Jag är allvarligt oroad för vår jord och jag önskar att alla kunde anstränga sig för att inte förstöra den, har stjärnan sagt i en intervju med brittiska Metro. Hon stödjer också ”Environmental Media Association” som använder kändisar för att sprida kunskaper om hur man kan leva ”grönt”. Hon är också ansiktet utåt för nya hudvårdsmärket Restorsea som är 100 procent naturligt.

kiehlsFlorence Welch, 27
Amerikanska hudvårdsmärket Kiehl’s är många kändisars favoritmärke, bland andra popstjärnan Florence Welch, Rosario Dawson, Mark Ruffalo och Spike Lee som samtliga jobbat tillsammans med det lyxiga hudvårdsmärket för välgörande ändamål.

Alicia-Silverstone-for-Juice-Beauty-Irresistable-Glow-Facial-Highlighter-and-Purely-Kissable-Lip-ColorAlicia Silverstone, 37
Skådespelerskan är känd för sin strävan att leva organiskt och hon gör ingt undantag när det gäller hennes skönhetsrutiner. Hon har till och med tagit fram en ekologisk makeup- och hudkollektion tillsammans med Juice Beauty och makeupnecessärer och borstar med företaget EcoTools.

honest-company-4Jessica Alba, 32
Jessica Alba vill bara ha det bästa för sina barn, vilket är anledningen till att hon startade ”The Honest Company”. Företaget gör organiska blöjor, tvättservetter och hudvårdsprodukter till barn och vuxna.
– När jag blev mamma blev jag äntligen till den person jag är i dag – den person jag alltid borde ha varit. Jag skapade ”The Honest Company” för att hjälpa mammor och för att ge barn en bättre och säkrare start i livet, har Jessica berättat i intervjuer. Dock sa hon ingenting om papporna.

mask1Gisele Bündchen, 33
Gisele har varit hängiven naturen sedan barndomen i Brasilien.
– Vi brukade ta leran från botten av brunnen och lägga den i ansiktet och det brukar hjälpa till att torka ut mina finnar, har modellen avslöjat.
Idag har hon ett eget naturligt hudvårdsmärke där lermasken Sejaa Mud Mask ingår. Vi kan bara gissa var hon hittat ingredienserna till den.
– Den stinker inte lika mycket som den jag använde som barn, har modellen försäkrat.

61QYIWVKBSL._SL1500_Julia Roberts, 46
Julia gillar att leva holistiskt och hennes gröna eko-vänliga livsstil inkluderar hudvård i samma stil. Ett av hennes favoritmärken är också stort i Sverige – Dr. Hauschka.
– De är fantastiska! försäkrar Julia i intervjuer.
Bäst är Dr. Hauschka Rose Day Cream, en klassiker med extrakt av rosenblad och avocado som lugnar huden och minskar rodnader.

PAD_groupScarlett Johansson, 29
Den blivande mamman behöver inte tänka ett extra varv på hur hon ska ge det bästa till sin baby. Skådespelerskan använder redan snälla produkter, som Jurliques ansiktsmask ”Purifying Mask” som gör huden lugn när den är irriterad.

494953_origKylie Minogue, 45
– Jag kan inte leva utan ”The Organic Pharmacy Carrot Butter Cleanser ”. Det gör att min hud känns hälsosam, har Kylie sagt i pressen flera gånger om det lyxiga ekologiska märket.

dr.-hauschka-rhythmic-night2-conditioner-50-ampoules-50-x-1-mlJade Jagger, 42
Popstjärnan Mick Jaggers dotter är också en big fan av det tyska ekologiska märket Dr. Hauschka som grundades av doktor Rudolf Hauschka i slutet av 1920-talet.
– Jag rekommenderar ”Rhythmic Night Conditioner skin capsules” med riktigt silver i, säger Jade.

original-mineral-hydratingAshlee Simpson, 29
Australiensarna är bra på eko-vänliga märken och hårvårdsmärket ”Original Minerals” har lockat stjärnor som Ashlee Simpson, Isabella Lucas och Minka Kelly med sina snälla ingredienser som passar särskilt bra om man har känslig hud.

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB