Startsida / Inlägg

Modellernas skönhetsguru nära dö av smink

av Petra Weiss

home-02-freeshipKänner du dig förgiftad?
Det kan vara ditt smink.
Enligt supermodellernas skönhetsguru Rose-Marie Swift, löper vi alla stor risk att bli sjuka på grund av sakerna vi kladdar på vårt ansikte för att bli vackrare.
”Produkterna vi använder på vår hud kan vara skadliga för vårt immunsystem, orsaka svampinfektioner och ge panikattacker”, hävdar Swift, skriver brittiska DailyMail.

Swift, som är makeup-artist för flera superkändisar anser att vi borde leva efter mantrat ”huden är magens spegel”, något som hon själv har erfarenhet av.
På grund av sitt arbete testade hon tidigare en mängd olika skönhetsprodukter. Tills hon plötsligt började tappa håret och minnet.
Vissa dagar kunde hon inte komma ihåg vad hon hade gjort dagen innan, något hon menar beror på gifter i makeupen.
”Jag hade panikattacker hela tiden och mina hormoner var helt galna. Jag blev sjukare och svagare och kunde inte sova ordentligt”, skriver hon på sin hemsida.

”Min kropp kämpade hela tiden med svampinfektioner. I åratal hävdade traditionella läkare att det inte var något fel på mig tills jag slutligen hamnade på sjukhus med ett totalt försvagat immunsystem.”

Till slut betalade hon ur egen fick för flera komplicerade tester på ett medicinskt lab varpå en specialist frågade henne om hon jobbade inom kosmetika-industrin.
Proverna visade att hennes kropp innehöll farligt höga halter av tungmetaller som bly, kadmium, aluminium, barium och kvicksilver.
Hon hade också höga halter av bekämpningsmedel och många andra kemikalier och borde, enligt labbe som gjorde proverna, knappt klara av att gå upprätt.
Resultatet av proverna fick Swift att helt ändra livsstil och till och med starta ett eget organiskt skönhetsmärke, RMS Beauty som inte innehåller några produkter som är skadliga för kroppen.
Hon lanserade också sin egen blogg.

”Vi förorenar vår kropp och förändrar vår cellstruktur med denna konstanta kemiska misshandel,” skriver hon på sin blogg.

Hon blev också upprörd över hur många ”naturliga” produkter som innehåller gifter.
”Det spelar ingen roll hur hårt skönhetsindustrin hävdar sin oskuld. Den obestridliga sanningen är att många av ingredienserna i smink och hudvård är giftiga för våra kroppar. Det är dags att avslöja några sanningar om skönhetsprodukterna”, skriver Swift vars produkter hyllas av bland andra Gisele Bundchen, Miranda Kerr och Karlie Kloss.

 

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Alex Rodriguez och Mattias Kling
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB