Startsida / Inlägg

8 smarta knep som räddar ansiktet efter semestern

av Petra Weiss

Embed from Getty Images

Första veckan på jobbet efter semestern är ingen picknick.
Faktum är att det kan krävas allt ifrån rejäla krafttag till ett smärre mirakel för att komma in i de gamla gängorna igen.
Vi lovar inga mirakel, men vi avslöjar de 8 smartaste makeupknepen som får dig att se lite mer… mänsklig ut.

Undvik glitter
Vi vet. Du vill så HEMSKT GÄRNA återuppleva de där vilda, fantastiska nätterna på dansgolvet där du, tja, inte riktigt alls vet vad du gjorde, men du GLITTRADE! Det är fint. Men inte på jobbet. En vardag. När du ser lika trött ut som en nersövd panda.

web_radiantglowprimer_83404_5-23-2017-19-13-29

Skimra lite
Aha! Tänker du. Varför får jag inte glittra som en discokula när det funkar att skimra som en norsk fjord? DÄRFÖR. Är det enda svaret du får. Och om några veckor kommer du förstå precis varför. Välj nu snällt en flytande foundation med ljusreflekterande pigment alternativ mixa en klick skimrande primer med din foundation. Det kan göra underverk med en trött hud.

Blinka som Bambi
Alla föddes inte med fransar långa som upphetsade skosnören. Och det är helt okej. Men om det är någon gång dina ögon behöver lite hjälp på traven så är det nu. Här finns det flera olika vägar att gå, men om du inte vill lägga tid och pengar på fransextensions så kan du investera i en fransböjare som lyfter upp fransarna tjusigt mot ögonbrynen. Avsluta med ett par rejäla lager mascara. Glöm inte de undre fransarna! Det ger en snygg Bambilook som kan förvirra de flesta och ta fokus från ditt miserabla jag.

kajalDuo-400x400

Vit som snö
Jodå, det kommer hela du bli om bara några ynka dagar! För du trodde väl inte att solbrännan du kämpat med hela sommaren kommer sitta kvar till kräftskivan? Ha ha ha! Det gör den inte. Förutom din vita lekamen kan du fuska fram ännu piggare ögon med hjälp av en vit eyeliner. Lägg en linje längs vattenlinjen innanför de undre fransarna. Det trollar bort åtminstone en aning av dina rödsprängda ögon.

Buska till dig!
Struntat i att hålla koll på brynen i sommar? Bra! Om inte, är det dags att låta dem växa fritt och galet, för buskiga bryn är fantastiska och ger dig en ungdomlig look. Och ungdomlig är lika med piggare. Oftast i alla fall. Har du fallit för frestelsen och plockat ner dem till tunna 90-tals streck kan du testa ett brynserum som speedar upp hårväxten rejält. Du kan också testa att fylla i dem lite med en brynpenna, men var VARSAM. Annars kommer du inte tycka det är kul. Det kommer däremot alla andra.

Mer kräm!
Knastrig brukar vara det bästa ordet att beskriva en post-sommar hud  med. Men eftersom du ogärna vill ha hud som Atacamaöknen eller att det ska fräsa runt små hudflager kring ditt ansikte när du pratar, så bör du ösa på med fukt fukt FUKT! Före makeupen. Och givetvis en som passar till en torr hud. Duh!

16416911126_9aa8384d42_oBlusha lite
Okej, så du har fått ordning på knastret och är bara blek och elädig? Toppen! Då kan du gå in på heavy stuff som rouge! Välj en kräm- eller en puderrouge och se till att ha en riktig bra borste. Satsa på fräsch långpromenadpåhösten-look och inte påskkärringpåvägtillBlåkulla-look. Men det är givetvis bara ett förslag.

Kyssäkta
Nu börjar det ordna till sig lite va? Då är det dags att ge läpparna lite uppmärksamhet! Här förstår vi att du automatiskt gärna vill fläska på med ett läppstift i svart, mörkt plommon eller vitt eftersom ditt humör säger till ditt inre semestersörjande jag att det vore passande. Det är  dock inte alls någon bra idé om du inte blivit goth. Vårt förslag är istället att du satsar på ett gloss i en ljus nyans som rosa, persika eller en lite mildare röd. Grunda med en penna i samma nyans så ger du läpparna snygg form och färgen håller längre.

Tadaaa! Vassegod.

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Alex Rodriguez och Mattias Kling
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB