Startsida / Inlägg

Melaninboxen hyllar mångfald

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Melanin är namnet på hudens färgpigment. Vissa har mycket av färgämnet i huden. Andra har mindre.
Melanin är namnet på hudens färgpigment. Vissa har mycket av färgämnet i huden. Andra har mindre. Fotograf: Ingmar Kokk. Modell: Haddy Emilia Magnusson

I dag fick vi ett extra roligt presmeddelande i vår mejlbox. Det är en ny prenumerationstjänst på skönhetsboxar som heter Melaninboxes.

Och vad är det då för speciellt med det, tänker ni? Jo de har hittat en nisch!  Mångfald. Och det faktum att vi alla skönhetsnördar har olika hudfärg. Lika självklart som kanel i kanelbullen (ni glömmer väl inte att det är bullens dag idag…ursäkta stickspåret…) innebär det att vi behöver olika typer av produkter specialanpassade till vår hud.

Precis som när man prenumererar på Glossybox eller Lookfantastic får man en ny box varje månad från Melaninbox fylld till bredden av produkter för alla hudfärger, hårtyper och för alla som älskar skönhet och nya trender!
”Melanin boxes är inkluderande och målet är att fler ska känna sig representerade. De som prenumererar på Melanin Boxes får möjlighet att upptäcka nya produkter och hitta nya favoriter inom smink och hudvård från hela världen”, säger Isatou Aysha Jones, Melanin boxes grundare i ett pressmeddelande.

Jag vill utmana och bryta normer i skönhet inom mode- och skönhetsindustrin. För mig är mångfald viktigt för att vi ska kunna få ett mer inkluderande samhälle där alla känner sig sedda och där alla kan känna att “jag är vacker, min typ av skönhet är viktig och prioriterad”. Melanin boxes får fler att känna sig representerade och jag har redan fått enormt fin respons och efterfrågan är enorm”, säger trebarnsmorsan Isatou Aysha Jones.

Bra jobbat och lycka till! In och beställ!

Fil 2017-10-12 16 32 23
Isatou Aysha Jones tog saken i egna händer och fixade en mer inkluderande prenumerationsbox. ”Mångfald innebär mångfald åt alla håll, inte en polarisering, därför kommer det att finnas produkter som inte bara passar min egen hudfärg i boxen”, säger hon.
Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB