Startsida / Inlägg

Ekologiskt på Acadermia och Allt för hälsan

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Nytt spännande märke från England, SKN-RG, med både pre- och probiotika och alger.
Nytt spännande märke från England, SKN-RG, med både pre- och probiotika och alger.

SKN-RG som startade 2011 i England visade upp sig på Acadermia och de vinner det ena efter det andra ekopriset. Märket bygger på både pro- och prebiotika och är ekocertifierade. Välkommen till Svedala…

Tyska märket Annemarie Börlind har tagit fram en olja gjord av tagetes som visat sig stå emot det blå ljuset som kommer från datorskärmar och mobiler. Lanseras i vår.
Tyska märket Annemarie Börlind har tagit fram en olja gjord av tagetes som visat sig stå emot det blå ljuset som kommer från datorskärmar och mobiler. Lanseras i vår.

Koreanska märket Swanico hittade jag i Skinids monter. Den här kraftfulla peelingen gjort av asiatiska örter tar dig till himmelen. En stund i alla fall!

Ryska Splat har äntligen hittat till Sverige. Cosmetic treasures har tagit in märket . Jag hittade deras aktivtkol-tandkräm i Azerbaijan 2015 och köpte på mig ett helt lager. Utan fluor, triclosan , EDTA och SLS. Stärker emaljen med mineraler från snäckskal och andra innovativa lösningar för munhälsan.

Maria Åkerberg har hakat på trenden med aktivt kol och tagit fram en djupverkande och renande mask som passar alla hudtyper. Har dock ej testat den ännu.

Nytt i Maria Åkerbergs monter var även deras snygga eko-ögonskugga i rund palettform.

Nyhet från Maria Åkerberg
Nyhet från Maria Åkerberg

Nytt från Rosenserien är deras formande kroppskräm ”Body butter shaping” som ska var extra aktiv. Innehåller förutom basen som är Aloe vera, även kakao och kokos.

Många veganer efterfrågar fettsyrorna DHA och EPA som inte skördar fiskars liv. Jag hittade flera producenter som nu tar fram veganska tillskott som bygger på marina alger. Detta är framtiden…

 

En trevlig bekantskap var polska märket Yope som hade ursöta förpackningar med vidunderligt innehåll från växtriket. Väldigt billigt också! Fastnade för den här ingefärsdoftande tvålen. Den passar i stugan i Skåne!

Nügg är inte ekologiska men fria från kemiska tillsatser. De har också skördat i havet för att framställa sin senaste peel off mask.

I norska Coverbrands monter hittade jag  det ekocertifierade bronzingmärket Jet set sun som slagit försälningsrekord i Norge. Snart finns de i Sverige också.

Japanska Whamisa har vackra blomblad i sina balanserande ansiktstoners.

Vackraste montern hade C/o Gerd från Jokkmokk!

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB