Startsida / Inlägg

Färsk hudvård med Nuori

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
nouri.04

Nuori är ett nylanserat märke i Sverige med ett lite udda koncept och jag fick chansen att prata med grundaren Jasmi Bonnén om filosofin bakom märket. Jasmi har bott länge i Danmark men är numera New York-bo. Rötterna har hon i Finland.

Det var runt 2006 – 07 som EU bestämde sig för att ändra baksidan på etiketterna på hudvård- och skönhetsprodukter och att produkterna skulle hålla i minst 30 månader. Hela industristandarden ändrades och det var där och då som jag bestämde mig för att göra färsk hudvård. Hudvård som märks när man ska börja använda den för att vara säker på att man får en färskvara. Det var en chansning, men jag ville korta produktionstiden. Ibland står hudvårdsprodukter i lager flera månader innan de kommer ut i butik”, säger Jasmi.

Detta kräver naturligtvis en smidig logistik eftersom Nuori har en policy att byta ut produkter som inte blivit sålda och ersätta butikerna med nya färska varor.
Vi väljer våra försäljningsställen med omsorg och vi har medvetet valt bort storskalighet.Vi gör små batcher var tolfte vecka. På det viset garanterar vi att hudvårdsprodukterna är färska.”, berättar Jasmi som själv utvecklat hela konceptet med Nouri.

Istället för bästföredatum-märkning så har Nuori. Bäst före startdatum!
Istället för bästföredatum-märkning så har Nuori. Bäst före startdatum!

Namnet då, Nuori, var kommer det ifrån?

Det är en blandning mellan danska Nu och now och nourish. Det ska associera till färskt och fräscht”, säger Jasmi

Nuori är så naturligt man kan komma men med kraftfulla molekyler som peptider och hyaluronsyror vilket gör att man inte kan kalla märket ekologiskt i traditionell bemärkelse. Jasmi som är högst delaktig i utvecklingen av produkterna, har även valt bort parabener och tveksamma konserveringsmedel.

Screen Shot 2017-09-10 at 21.49.02
Jag letar ständigt efter nya innovativa ingredienser från naturen och de riktigt sofistikerade ingredienserna är väldigt dyra, men har jag bestämt mig för något jag vill ha så blir det så”, förklarar hon.

Är produkterna utgångna blir de automatiskt utbytta. Produkterna finns i Sverige på ställen som fab lab och Dayspa i Stockholm och på Storm och Colette utomlands. Nuori har snabbt blivit en favorit bland världens skönhetsredaktörer och hajpas i tidningar som Vogue, Harpers Bazaar och Allure.

 

Jasmi Bonnén grundare av Nuori
Jasmi Bonnén, grundare av Nuori

”Jag ville ha en urban känsla på mina produkter eftersom jag är en storstadstjej. Jag gillar naturen, men jag lever och verkar i en urban miljö”, säger Jasmi.

Jag har testat Nuoris Vital Facial Cream och deras ansiktsmist och det är produkter som blendar in i huden snabbt utan att lägga sig som en hinna. Krämen återfuktar bra och jag använder den just nu som grund innan min foundation. Båda produkterna har en mild fräsch doft åt mandarinhållet.

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktör: Mikael Hedmark, Sebastian Laneby
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB