Startsida / Inlägg

Thermae Spa i Bath

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Termae Spa var stängt i nästan 30 år innan det öppnades igen 2006 och för tre år sedan genomgick det en totarenovering
Termae Spa var stängt i nästan 30 år innan det öppnades igen 2006 och för tre år sedan genomgick det en totarenovering.

I dag har vi badat i regnvatten som föll över Bath för 10 000 år sedan. Svindlande tanke. Skönhetsredaktörerna är i Bath, två timmar öster om London. Daisy Beauty har skönhetskonferens och vi började dagen med att besöka den varma källan i Bath som är världsberömd. Källan som kommer från en åder två kilometer ner i marken upptäcktes av kelterna med utvecklades av romarna för två tusen år sedan. spat vi besökte idag var Termae Spa i centrala Bath.

AdressThe Hetling Pump Room, Hot Bath St, Bath BA1 1SJ
Öppettider: 09.00 – 21.30
Telefon01225 331234
Handikappvänligt: Ja, hissar och anpassade ramper för rullstolsburna.
Vattnet är väldigt mineralrikt och innehåller kalcium magnesium och 32 andra mineraler och salter. Temperaturen är 32 - 35 grader.
Vattnet är väldigt mineralrikt och innehåller kalcium magnesium och 32 andra mineraler och salter. Temperaturen är 32 – 35 grader.

Thermae Bath Spa är fyra våningar högt och i bottenvåningen ligger en stor relaxinpool inomhus. Högst upp ligger en rooftopp- basäng där man har utsikt över hela Bath. Dessutom är vattnet väldigt behagligt och man blir supermjuk i huden efteråt.

img6244.jpg

På tredje våningen ligger behandlingsrummen och jag hade spetsat in mig på en massagebehandling med bambupinnar på 90 minuter som kostade 700 kronor, men det var fullt. Trots att det inte är turistsäsong så är det ett oerhört poppis ställe. Hela Bath vimlar av spaintresserade människor från hela världen.

img6258-1.jpg

Bastulandskapet på tredje våningen är väldigt smakfullt inrett. Här finns det ett rymdrelaxrum där man kan ligga och titta på stjärnor. Två olika ångbastun med olika aromaterapioljor, en infraröd bastu och en isbastu. Den skippade jag.

img6248.jpg

Här kan man lätt spendera flera timmar och spat är dessutom handikappsvänligt för rullstolsburna eftersom de har sitthissar som hjälper personer att komma ner i termalvatten. Extra plus för det!

img6251.jpg

 

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktör: Mikael Hedmark, Jenny Åsell
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB