Så du trodde att spirulina och vetegroddar var de hetaste ingredienserna i din smoothie?
Fel fel fel.
Vad sägs om lite kackerlacksmjölk istället?
Okej, kräks inte nu, men ett team forskare vid olika universitet från Indien till Frankrike och USA har upptäckt att en viss sorts kackerlacka som lever vid Stilla Havet och föder levande ungar precis som ett däggdjur istället för att lägga ägg, faktiskt har en hälsosam effekt för människor.
Inuti kackerlackan ”Diplopera punctata” finns en slags proteinkristaller som gör att kackerlacksbebisarna kan utvecklas som de ska och när forskarna (av någon outgrundlig anledning) började undersöka den kristallen upptäckte de att en enda kristall innehåller mer än tre gånger så mycket energi som lika stor mängd vanlig mjölk.
– Kristallerna är exakt som riktig mat, de har proteiner, fetter och socker, och om du tittar på proteinsekvenserna har de alla de viktigaste aminosyrorna, säger Sanchari Banerjee, en av forskarna bakom studien.
En av hans kollegor, nutritionisten Peter Cox, menar att insekter är en av framtidens viktigaste näringskällor.
-Det råder ingen tvekan om att vi bör titta på insekter som kanske en av de sista stora matkällorna som vi på något sätt kan skördas för att föda en evigt växande befolkning, säger Peter Cox.
Deras förslag är att starta kackerlacksfarmer för att få fram den viktiga kristallen.
Vi står givetvis redan på kö för ett jobb!
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.