Merlotdruvan innehåller mest resveratrol av alla druvsorter. Det finns även resveratrol i blåbär.

Merlotdruvan innehåller mest resveratrol av alla druvsorter. Det finns även resveratrol i blåbär.

Resveratrol är en polyfenol som fungerar som antioxidant och som finns i anti-age produkter och som finns i flera växter, bland annat i skalet i röda vindruvor.

Resveratrol i naturen försvarar mot angrepp av bakterier, virus och svampar och har också visat sig vara skyddande i människokroppen.

Det finns 8500 studier gjorda kring  substansen resveratrol (www.PubMed.gov)

Forskning tyder på att resveratrol kan bygga upp UV-skadad hud. Den påverkar kroppen på samma sätt som cirtuiner en slags proteinenzymer som styr åldrandet i cellerna.

I Sverige har nyligen (april 2016) startat ett kosttillskottsbolag som heter Nutrinovate som marknadför en unik patenterad produkt indränkt i resveratrol som tas upp via slemhinnorna i munnen –  Reserol.

Det finns två typer av resveratrol. Transreservatrol och sisresveratrol. Transresveratrol anses bättre än sisresveratrol.

Studier tyder på att resveratrol kan påverka inflammationer i kroppen. Det hjälper cellerna att bibehålla celltranskriptionen (livförlänande eller aptos) och att hålla ordning på cellerna.

Ny forskning från Boston, USA, visar att regelbundet intag av druvor kan skydda mot skador på kroppens inre organ.

Resveratrol är extremt dyrt att framställa.

Källor: Epoch Times, Nutrinovate, Primavi, Wke.sarpat