Dag: 6 april 2017

Naturlig eller syntetisk hudvård? Intervjuad i Damernas Värld

I senaste numret av Damernas Värld är jag intervjuad av skönhetsredaktören Maria Ahlberg om min inställning till naturlig/syntetisk hudvård.

I senaste numret av Damernas Värld är jag intervjuad av skönhetsredaktören Maria Ahlberg om min inställning till naturlig/syntetisk hudvård.

I senaste numret av Damernas Värld är jag intervjuad av tidningens skönhetsredaktör, Maria Ahlberg om min inställning till naturlig/syntetisk husvård. Här kommer intervjun i sin helhet!

Hur tänker du kring syntetiskt VS naturligt?
– Jag gillar LOHAS-tänket (Lifestyle of Health and Sustainability) och är av den filosofin att jag inte vill skita ner mer än nödvändigt för att jag själv ska vara fin. Därför väljer jag företrädesvis produkter som inte är så miljöbelastande i sin tillverkning. Jag tycker också att det finns något sympatiskt över närproducerade och inhemska märken. Därmed inte sagt att jag är militant!
 
När väljer du naturligt över syntetiskt och vice versa?
– När det är stora hudytor som ska smörjas in väljer jag företrädesvis naturliga produkter. Mindre ytor och viss makeup kan jag tänka mig syntetisk. För min del tror jag inte att syntetiskt är sämre för huden, utan det är mer ett statement jag gjort eftersom jag vill hålla nere kemihysterin i min omgivning. När det gäller solskydd är det en hel djungel, men nu har jag hittat en solkräm som inte ska störa den marina miljön (Sovée från Aethic).
Bra lineup som får säga sitt i Damernas Värld

Bra lineup som får säga sitt i Damernas Värld

Vilka ingredienser undviker du själv?

Jag väljer ofta bort petrolum, sls (Sodium Laureth Sulfate), aluminiumklorid, ftalater och monoethanolamin (MEA, DEA, TEA), dimetikon och cykliska silikonbaserade produkter. Det finns bra alternativ till dem som ger snarlika resultat. Tidigare var jag nitisk med peelingar som innehöll plastkulor, men de är svåra att hitta nu, lyckligtvis.
 

Vilken är din ”naturliga” resp ”traditionella” favoritprodukt i badrumsskåpet just nu och varför?

Naturliga: Eminence Organics Citrus & Kale Potent C+E serum. Jag är hooked på ferulsyra som ingrediens och den finns med där. Traditionella: Vespera Bionic serum från Exuviance. Kan inte vara utan den vid årstidsväxlingarna. 

Bra lineup på intervjun!

The Body Shop en svensk tiger när det kommer till hållbarhet

The Body Shop har flera sociala och etiska projekt i sin portfölj och därför upplevs företaget sannolikt som ansvarstagande i hållbarhetsfrågor

The Body Shop som firar 20 år i Sverige i år har flera sociala och etiska projekt i sin portfölj och därför upplevs företaget sannolikt som ansvarstagande i hållbarhetsfrågor. Förra året kom The Body Shop på andra plats slaget av Fjällräven i samma kategori.

35 000 svenska konsumenter har sagt sitt. The Body Shop har blivit utsett till Sveriges mest hållbara varumärke i kategorin ”Kläder & Skönhet”, enligt undersökningen Sustainable Brand Index 2017.

Kunder har fått svarat på frågor om hur de upplever olika företags miljöansvar och socialt ansvarstagande. Sveriges kunder har rankat The Body Shop som nummer ett på branschlistan och som nummer 13 på den totala listan över landets 265 största varumärken.

The Bodyshops senaste kroppsvård är utvecklad för känslig hy och innehåller faiirtrade framställd honung och mandelmjölk.

The Body Shops senaste kroppsvård är utvecklad för känslig hy och innehåller fairtrade framställd av honung och mandelmjölk. Företaget som ägs av LÓreal i grunden har åtagit sig att plantera biobroar som skyddar och återskapar 75 miljoner kvadratmeter av binas boendemiljö

” Vi tar ställning i frågor där vi kan vara med och skapa en positiv förändring i världen. Ett praktiskt exempel på det är när vi var med och drev igenom EU-förbudet mot djurförsök inom kosmetikaindustrin. En annan av våra mer kända kampanjer är Stop Sex Trafficking of Children and Young People där vi var med och ändrade lagar i 22 länder. I de vässade mål vi nu har satt upp för oss själva att nå till 2020 utökar vi hållbarhetsarbetet ytterligare, säger Anne Delmas, VD för The Body Shop Sverige.

The Body Shops hållbarhetsprogram
The Body Shops CSR-strategi, Enrich Not Exploit™ är ett åtagande som ligger till grund för alla delar av företagets verksamhet. Under åtagandets tre fokusområden; människor, produkter och planeten, har The Body Shop ställt upp specifika, mätbara mål som ska ha uppnåtts till 2020. Totalt ryms 14 mål inom det nya åtagandet:

Människor

1. Dubbla Community Trade-producerat från 19 till 40 ingredienser, för att stärka samhällena som producerar dem.

2. Skapa 40 000 nya arbetstillfällen i ekonomiskt utsatta områden, genom att utöka Community Trade-programmet.

3. Engagera 8 miljoner människor i värderingsarbetet, bland annat genom den största namninsamlingen någonsin.

4. Investera 250 000 volontärtimmar där anställda bidrar med färdigheter och sakkunskaper till de lokala samhällena.

The Body Shops olika leverantörer inom Fairtrade-ramarna

The Body Shops olika leverantörer inom Fairtrade-ramarna

Produkter

5. 100 % av de naturliga ingredienserna ska vara spårbara och miljövänligt producerade.

6. Årligen minska det miljömässiga fotavtrycket av företagets produkter.

7. Redovisa vilka naturliga ingredienser och gröna kemikalier som används, och avtryck de gör på natur och vatten.

8. Leverera kosmetikaingredienser från hotspots för biologisk mångfald och stärka de områden de kommer från.

Planeten

9. Plantera biobroar som skyddar och återskapar 75 miljoner kvadratmeter av djurens boendemiljö.

10. Minska butikernas miljöavtryck när de renoveras eller designas om.

11. Utveckla och lansera minst tre nya innovationer inom miljövänlig förpackningsdesign.

12. Säkerställa att minst 70 % av produktförpackningarna är tillverkade helt utan fossila bränslen.

13. Driva kedjans alla butiker med förnybar eller klimatkompenserad el.

14. Minska elförbrukningen i butiker med 10 %.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén